projectenbrigade1wit

Transitiebijeenkomsten; inspiratie en oplossingen voor organiseren 3.0

Geplaatst op 24 / 03 / 2014

Transitiebijeenkomsten, 31 maart, 28 april en 2 juni 2014, Utrecht.

De ProjectenbrigadeVrijplaats voor verandering,  inspiratie en oplossingen voor organiseren 3.0

Deze tijd van transitie vraagt om andere manieren van organiseren, voorbij de ons bekende grenzen. Bestaande regels en structuren staan de vernieuwing in het werk vaak in de weg. Het is tijd om ruimte te vinden voor nieuwe vormen van (samen-)werken die wel de maatschappelijke impact hebben die we voor ogen hebben.

De Projectenbrigade onderzoekt en formuleert nieuwe uitgangspunten voor het organiseren van het publieke domein en nodigt je uit om vanuit jouw ervaring een bijdrage te leveren aan deze Vrijplaats voor verandering. Vanaf 31 maart gaan we met elkaar een aantal nieuwe wegen verkennen:

– Organisaties in transitie, 31 maart 2014, Seats2meet, Utrecht: In deze tijd van transitie komen bestaande en nieuwe belangen bij elkaar. Het speelveld ziet er ineens heel anders uit. Partijen die voorheen weinig met elkaar te maken hadden zitten nu regelmatig om de tafel. Hoe komen we hierin tot nieuwe werkbare verhoudingen? Het nieuw, onbekende, vergt ook nieuwe werkvormen: in een ‘werkplaats’ werken we met elkaar aan een methode om met elkaar tot nieuwe werkbare verhoudingen te komen. Wie ontwikkelt er mee?! Hoe komen we in het gesprek van een groep ‘stakeholders’ naar een groep ‘shareholders’ met een gemeenschappelijke ambitie?

– Gemeenten in transitie, 28 april 2014, Meetingplaza, Utrecht: innovatie in de zorg en het sociale domein vergt vergaande samenwerking. Toch lijkt echt samenwerken bij de transities die gaande zijn voor velen nog geen prioriteit te hebben. Nieuwe perspectieven blijven hierdoor uit. De transitie slaagt aleen als alle betrokken partijen – gemeenten, organisaties, zorgverzekeraars en burgers – samen om tafel gaan en boven de eigen belangen uitstijgen Wat is er nodig om wel die nieuwe perspectieven met elkaar te realiseren? Een inspiratiesessie met gemeenten.

– De Manager in transitie, 2 juni 2014, Seats2meet, Utrecht. LET OP, nieuwe datum! De veranderingen waar zorg en welzijn voor staan hebben veel impact op de rol en positie van jou als manager. Denk aan professionals die meer eigen regie krijgen bij het invullen van hun werk, met steeds minder bemoeienis van jou als leidinggevende, wijkgericht werken en de toenemende samenwerkingsverbanden met andere partijen. Deze veranderingen vergen nogal wat van projectleiders en managers in de zorg en het sociale domein. Er ontstaat een nieuw speelveld, met nieuwe producten, samenwerkingspartners en andere financieringsbronnen.

De behoeften van burgers gaan boven regels en procedures. Marktgerichtheid moet gecombineerd worden met samenwerking met andere partijen. Wat betekent dit voor mijn rol als manager? Hoe leg ik verbinding met partijen in de buitenwereld en hoe maak ik die effectief?

 

Schrijf je hieronder in. De bijeenkomsten vinden plaats van 14.00 tot 17.00 uur. We zijn te gast bij de Mondaymeetup van Seats2meet. Na afloop houdt Seats2meet een borrel om verder met elkaar in gesprek te raken. Tot dan!

 

First
Last

Plaats als eerste een reactie...

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>