IMG_0308

Boek

Geplaatst op 18 / 04 / 2013

Organisaties staan voor grote veranderingen in de manier van werken. De oplossingen liggen niet meer binnen de ‘muren’ van de organisatie, maar daarbuiten. Helaas wordt het bestaande repertoire aan handelingsmogelijkheden vanuit die organisaties gedomineerd door bestaande, bekende manieren van werken. Bijvoorbeeld door het geven van ‘opdrachten’. Ze zijn vaak gebaseerd op bestaande machtsverhoudingen, controle, behoud.

En voor een groot deel is er helemaal geen sprake van onwil, maar eerder onbekendheid. Voor de manager die geacht wordt coach te worden van zijn team kan dit bijvoorbeeld een behoorlijke zoektocht zijn. Organiseren doen we doorgaans nog door te sturen. Verankeren door het bedenken van procedures en samenwerken is toch vaker afbakenen dan echt verbinden. Het lijkt wel of we er de nieuwe woorden nog niet voor hebben, en het nieuwe jasje ons nog niet lekker zit.

Hoe kan je hier nu in de praktijk wél richting aan geven?!

Er zijn al talloze inspirerende voorbeelden die deze richting op wijzen:

Ronald van den Hoff met zijn boek Society 3.0

Jan Rotmans met zijn boek In het oog van de orkaan.

Maar geef jij dit nu in de praktijk invulling? Hoe vinden we die nieuwe werkvormen en verhoudingen? Hoe zorg jij voor commitment, andere resultaten, verankering door los te laten en richting?

Wouter Hart en Marius Buiting geven in hun boek Verdraaide organisaties aan hoe organisaties met deze beweging mee kunnen bewegen. De volgende stap is het echt anders gaan doen.

Schrijf mee aan het verhaal welke wereld de organisaties te wachten staat en en op welke wijze het werk verandert. Welke nieuwe mogelijkheden zie jij? Hoe hier in de praktijk mee aan de slag te gaan, stappen te zetten in een wereld die je nog niet helemaal kent?!

Misschien denk je: ‘Moet dat nu weer, een boek?!’ er zijn natuurlijk vele verschijningsvormen mogelijk. Blogs, e-book, you name it.

Laat een bericht achter over jouw suggesties:

First
Last

 

Plaats als eerste een reactie...

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>